Kontrollü Atmosfer Odaları kontrollü atmosfer sayesinde, sebzeler ve meyvelerin tazeliğini korumak için, O2 alır sonrasında CO2 verirler. Tamamen sızdırmasız ortamda sebze-meyveler depolanır, havadaki oksijen seviyesi düşürülür ardından CO2 arttırılır.
Kontrollü Atmosfer Odaları sebze ve meyvelerin olgunlaşma sürelerini yavaşlatarak, tat, doku ve kokularının çok daha uzun süre muhafaza edilmesini sağlar.
Kontrollü Atmosfer Odaları sayesinde meyve ve sebzelerin hızla olgunlaşmaları (yaşlanmanları) engellenmiş olur. Soğuk hava depolarındaki, gaz koşullarına uyum sağladığı için, sebze ve meyvelerde solunum önlenir.
Kontrollü atmosfer odalarında, ürünlere kimyasal maddeler uygulanılmadan korunmuş olur, bu sayede bir çok meyve sebzenin ömrü 2-4 kat artmış olur ve her tazeliğini korumaya devam eder.